Dapper Stuttgart ten onder tegen Bayern

Een gehavend VfB Stuttgart bleek zaterdagmiddag niet in staat het Bayern München écht lastig te maken: 1-3. De Beierse grootmacht won voor de vijftiende keer op rij van Stuttgart.

De grootste kans voor Bayern in het eerste halfuur kwam op naam van Franck Ribery, die faalde in de afwerking. Een paar minuten nadat Arturo Vidal, die al snel tegen zijn tweede gele kaart aan hikte, was vervangen door Thomas Müller, kwamen de bezoekers uit Beieren op voorsprong. Georg Niedermeier gleed een voorzet van Ribery in het eigen doel, 0-1.

Overtuigend was het allemaal niet bij Bayern, dat kort na rust op 0-2 kwam. Juan Bernat stuurde David Alaba met een kopbal de zestien van Stuttgart in. De Oostenrijkse linksback haalde het leer tegen de verwachtingen in naar zijn rechter en schoot raak in de korte hoek, 0-2. Een eenvoudige zege leek in de maak voor de ploeg van trainer Pep Guardiola.

Stuttgart deed na een uur echter spelen iets terug. Bij een vrije trap van Filip Kostic belandde de bal uit de kluts voor de liggende Daniel Didavi, die een seconde eerder nog half over het leer struikelde. Vanaf de grond legde de nieuwe aanwinst van VfL Wolfsburg de bal met een aparte boog in de verre hoek: 1-2. Het geloof was terug bij het thuispubliek.

Stuttgart zette aan, maar wist doelman Manuel Neuer niet meer in verlegenheid te brengen. Invaller Thiago Alcantara raakte een kwartier voor tijd de lat en een paar minuten later maakte een andere invaller, Douglas Costa, er 1-3 van. De Braziliaan sneed a la Arjen Robben naar binnen en werkte de bal in de verre hoek.