Extra opnames Suicide Squad 'niet alleen voor de grappen'

De aanvullende opnames die plaatsvinden voor het in augustus te verschijnen Suicide Squad zijn niet alleen maar om de film grappiger te maken. Dat heeft Jai Courtney, die Captain Boomerang speelt, verklaard.

Het wekte vorige week wat zorgen op onder de fans van comicverfilmingen in het bijzonder en filmliefhebbers in het algemeen, toen bekend werd dat er extra grappen toegevoegd zouden worden aan Suicide Squad, door middel van extra opnames. De meest recente trailer zou 'alle grappen al bevatten' en de rest van de film zou te donker zijn. Na het niet overweldigend slagen van Batman v Superman werd een dergelijke zet van filmstudio Warner Bros. gezien als een paniekbeweging: ofwel de originele visie op de film werd losgelaten, of de film was überhaupt al niet goed en er moesten pogingen gedaan worden de film te redden.

De extra opnames duren drie weken en zijn vorige week begonnen. Volgens Courtney bevatten de extra beelden niet alleen meer humor, maar wordt er ook meer actie en meer hart toegevoegd. Twitteraar Brett Schulte, die in Los Angeles woont, was aanwezig op de set en wist te melden dat volgens andere aanwezigen David Ayer, regisseur van Suicide Squad, door Warner Bros. werd gedwongen om de extra beelden te schieten.

Over het beleid van Warner Bros. voor de DC Extended Universe-films werd lange tijd gezegd dat er een "no jokes" policy gold; een voorschrift om niet dezelfde grappige weg te bewandelen als de collega's van Marvel Studios. Het is mogelijk dat hier toch wat ruimer mee wordt omgegaan.

Suicide Squad verschijnt op 4 augustus.