Jos Verstappen: "Max rijdt volgend jaar bij topteam"

Als we Jos Verstappen mogen geloven rijdt zoon Max volgend jaar bij een topteam. "En daarmee bedoel ik Mercedes, Ferrari of Red Bull," maakt de oud-coureur duidelijk. Zoon Max is bezig aan het tweede jaar van zijn driejarige contract met Red Bull. Volgens volhardende geruchten zou Max in zijn contract hebben staan dat hij na twee jaar Toro Rosso automatisch doorgeschoven wordt naar Red Bull Racing, en wanneer dat niet zou gebeuren hij vrij zou zijn om te gaan en te staan waar hij wil.

Vader Jos praat met meerdere teams en Mercedes is daar een van. Teambaas Toto Wolff is er echter van overtuigd dat Max volgend seizoen voor Red Bull zal rijden. "Mocht dat niet gebeuren," stelt Wolff, "zou mij dat zeer, zeer verbazen." Dat zet dus de nodige druk op de huidige Red Bull-rijders Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo. Met name de Rus lijkt onder druk te staan na een twijfelend begin van het seizoen. "Het is voor het team een fijne situatie om in te zitten," zegt teambaas Christian Horner. "We hebben geen probleem om competitieve rijders te krijgen de komende jaren."

De komeetachtige entree van Verstappen junior in de koningsklasse is ook Ferrari niet ontgaan. "We weten dat ook zij interesse hebben," stelt Jos dan ook in het Spaanse Marca. "Maar we hebben geen haast, daar is het misschien nog te vroeg voor. Volgend jaar rijdt Max voor een topteam, en daarmee bedoel ik Ferrari, Mercedes of Red Bull." Dat laatste team lijkt dus op pole-position te staan om het supertalent volgend jaar te mogen verwelkomen. "Onze eerste keuze is Red Bull," zegt Jos. "Binnen het team is men erg tevreden over mijn zoon, en ik denk dat dat momenteel het beste is voor Max."