Wonder Woman vervroegd; extra DC-films op het releaseschema

Hoewel de laatste cijfers voor Batman v Superman: Dawn of Justice laten zien dat deze film wellicht niet zo succesvol is als Warner Bros. had gehoopt, heeft de filmstudio twee extra films aan het DC-filmschema toegevoegd en besloten dat Wonder Woman volgend jaar wel ietsje eerder kan worden uitgebracht.

De film die het origineverhaal van Gal Gadots Wonder Woman moet vertellen komt in de VS nu uit op 2 juni 2017, in plaats van de 23e. Daarmee valt de film van regisseur Patty Jenkins precies midden tussen twee concurrerende releases: Guardians of the Galaxy vol. 2 op 6 mei en Spider-Man op 7 juli.

Naast het verschuiven van Wonder Woman heeft Warner Bros. nog twee DC Extended Universe-films aan het schema toegevoegd. Het is echter niet bekend welke dat zijn: een eerste gedachte dat dit de volgende solofilms voor Batman en Superman zijn is nog niet bevestigd. De films komen uit op 5 oktober 2018 en 1 november 2019, ver uit de buurt van Marvels releasedata. Wel betekent dit dat DC in 2018 en 2019, net als Marvel, met drie nieuwe titels per jaar komt.

Aanvullend heeft Warner Bros een 'event film' aangekondigd voor 6 oktober 2017 en is Andy Serkis' Jungle Book verschoven van diezelfde datum naar een jaar later, op 18 oktober 2018. Deze film is de tweede film in korte tijd die is gebaseerd op het werk van Rudyard Kipling; Walt Disney Pictures komt volgende week al met hun The Jungle Book, geregisseerd door Jon Favreau.

Gal Gadot als Wonder Woman
Gal Gadot zal iets eerder als Wonder Woman te zien zijn