Opnames voor Sherlock 4 van start

Hoewel Sherlock-fans zo ongeveer de meest geduldige fans ter wereld moeten zijn, gezien het tempo waarop de BBC met nieuwe seizoenen komt, is het vierde seizoen inmiddels concreet in zicht. Deze week zijn de opnames begonnen.

Hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch, die tussen de seizoenen door een prima filmcarrière heeft, was slechts dagen geleden nog in New York om Marvel-magiër Doctor Strange te spelen. Volgens een statement van de BBC is hij echter "oprecht enthousiast" om weer voor televisie aan de slag te gaan en belooft hij dat het vierde seizoen "het wachten waard is".

Steven Moffat en Mark Gatiss, de initiatiefnemers van de serie, hinten ernaar dat dit misschien wel het einde van de serie kan zijn: "Alle wegen leiden terug naar Baker Street, en het voelt altijd als thuiskomen. Geesten uit het verleden komen terug in het leven van Sherlock Holmes en John Watson, en zij nemen avontuur, romantiek en vrees met zich mee. Dit is het verhaal dat we vanaf het begin aan het vertellen zijn geweest. Een verhaal dat op het punt staat zijn climax te bereiken..."

De eerste aflevering zal worden geregisseerd door Rachel Talalay, die de finale-afleveringen van het meest recente Doctor Who-seizoen regisseerde en daarna achter de camera stond voor de DCTV-series The Flash en Legends of Tomorrow. Het seizoen is opnieuw geschreven door Moffat en Gatiss, die ook aan het hoofd van de productie staan.

Wanneer het seizoen te zien is, is niet formeel bekend gemaakt.

Mark Gatiss met clapperboard voor Sherlock 4
Mark Gatiss met clapperboard voor Sherlock 4