Schoenendievegge gevonden via Facebook

Welgeteld 6 minuten had Patrick Allegaert, de eigenaar van schoenenwinkel B&S in Roeselare in België, ervoor nodig om de jonge vrouw te vinden die een paar teenslippers "vergat te betalen".

De doos liet ze achter, maar de roze teenslippers maat 41 waren verdwenen. "Pas nadat ze vertrokken was, had ik door dat er iets mis was", zegt Allegaert. "Maar omdat de jonge vrouw mij bekend voorkwam, ging ik zoeken op de Facebookpagina van mijn winkel. Zo vond ik haar snel terug. In een privébericht liet ik haar weten dat ze enkele dagen de tijd krijgt om de teenslippers te komen betalen. Doet ze dat niet, dan stap ik desnoods naar een advocaat en zal het haar meer kosten dan een paar Louboutinschoenen."

Naar de politie gaan doet hij niet. "Ik begrijp dat men bij de politie niet wakker ligt van de diefstal van een paar teenslippers. Er zijn belangrijker dingen dan dat. Maar niemand kan me kwalijk nemen dat ik mijn geld probeer te krijgen."

Patrick is ervan overtuigd dat hij zijn geld krijgt. Hij heeft haar een privébericht via Facebook gestuurd dat ze snel over de brug moet komen met het geld. "Ze kan geen kant uit", vertelt de zelfverzekerde winkelier. "Ik heb beelden van een bewakingscamera waarop duidelijk te zien is dat ze de schoenen meeneemt. Bovendien weet ik haar te wonen. Benieuwd hoe lang het duurt voor ze hier met beschaamde kaken in de winkel staat."