CL: Uitslag Paris Saint-Germain - Manchester City

Manchester City is halverwege de kwartfinales tegen Paris Saint-Germain de beste kanshebber op een plek bij de laatste vier. De Engelsen speelden in Frankrijk knap gelijk (2-2).

Het Parc des Princes was snel wakker woensdagavond, want David Luiz pakte na vijftien seconden de snelste gele kaart ooit in de Champions League. Het tekende de intenties van Manchester City, die klaarblijkelijk helemaal niet zo defensief waren als werd verwacht. Toch was het Paris Saint-Germain dat daarna het heft in handen nam.

Zlatan mist

Blaise Matuidi was na een pass van Edinson Cavani blij dat hij door Eliaquim Mangala naar de grond werd gelopen, tot hij het wegwuifgebaar van de scheidsrechter zag: geen penalty. Een minuut of zeven later lag de bal wel op de stip. David Luiz, die meer opviel door het uitlokken van overtredingen dan door goed verdedigen, ging in duel met Bacary Sagna gretig naar de grond. Joe Hart voorkwam met een knappe redding dat Zlatan Ibrahimovic vanaf elf meter PSG op voorsprong zette.

Nadat beide ploegen een goede kans hadden gehad - Zlatan Ibrahimovic werd knap weggestuurd door Adrien Rabiot, maar schoot een meter over en David Silva kopte aan de overkant op aangeven van Jesús Navas naast - waren het de Citizens die de score openden. Fernandinho profiteerde van een misverstand op het middenveld tussen Matuidi en Rabiot en zag Kevin De Bruyne vrij aan de rechterkant. De Belg, net terug van een knieblessure, werd niet voldoende in de weg gezeten door David Luiz en schoot in de verre hoek bij Kevin Trapp raak: 0-1.

Foutenfestival

Toen City nog jubelde over de zo belangrijke uitgoal, trok Ibrahimovic de stand alweer gelijk. De Zweed, die zijn 45ste officiële doelpunt van het seizoen (PSG en het Zweedse elftal) maakte, profiteerde van een gigantische blunder van Fernando. De middenvelder stond te slapen bij een uittrap van Hart en liet zich zomaar de bal ontfrutselen: 1-1.

Na rust ging Paris op zoek naar een tweede goal om in aan een gelijkspel in de return, komende dinsdag in Manchester, genoeg te hebben. Adrien Rabiot stond na een uur precies op de goede plek toen Joe Hart een harde kopbal van Cavani terug het veld in bokste. Kort daarvoor had Mangala het moeilijk bij een voorzet van Maxwell, die hij over de eigen achterlijn kopte. Paris zocht meteen na de 2-1 nadrukkelijk naar de derde goal en Zlatan was er dichtbij met een kopbal op de lat. De rebound (over) was niet aan Cavani besteed.

Alsof de Parijzenaren even vergaten te verdedigen, zo makkelijk konden de Engelsen in de 72ste minuut toeslaan. Sagna zette voor vanaf rechts, daar ging Serge Aurier, net terug van een disciplinaire schorsing, gigantisch in de fout door de bal nog niet eens half weg te werken. Thiago Silva en de keeper stonden op het verkeerde been, waardoor Fernandinho kon profiteren: 2-2. Door de twee uitdoelpunten en de iets grotere kansen (gemiste strafschop) van Paris, is de ploeg van Manuele Pellegrini de morele winnaar en heeft het een uitstekende uitgangspositie voor de return in eigen huis.