Biatlonlegende Bjørndalen schiet raak bij vriendin en gaat door

Het seizoen is inmiddels voorbij, maar biatlongrootheid Ole Einar Bjørndalen heeft toch nog raak geschoten: zijn vriendin is zwanger. In oktober komt de baby ter wereld met zo mogelijk de beste biatlongenen die ooit op aarde rondgekropen hebben: de vriendin van Bjørndalen is namelijk Darya Domracheva, die in Sochi twee jaar geleden drie keer olympisch goud won. 

Domracheva maakt al zo'n vijf jaar deel uit van de absolute wereldtop, terwijl de titels van Bjørndalen met handen en voeten nog niet te tellen zijn. Naast het nieuws over de zwangerschap deed Koning Biatlon nog een andere, langverwachte mededeling tijdens de persconferentie. Hij zou een besluit over zijn toekomst naar buiten brengen en, tot vreugde van vele fans, hij liet weten dat hij nóg langer door blijft gaan. 

"Ik voel me nog altijd erg gemotiveerd en heb er nog net zo veel zin in als toen ik 20 jaar was", zegt de 42-jarige veelvoudig olympisch- en wereldkampioen. Zijn resultaten blijven nog altijd goed, want ook afgelopen seizoen deed hij in de World Cup nog volop mee. "Ik geloof dat ik nog wel een paar jaar in de top mee kan doen", klonk het zelfverzekerd. Hij gaat nog zeker door tot en met de Olympische Spelen van Pyeongchang in 2018.