Trump krijgt problemen met EA over Mass Effect-filmpje

Dat Donald Trump niet nadenkt bij de meeste dingen die hij doet weet iedereen onderhand nu wel, maar tot nu toe zijn videogames nooit onderdeel van controverse geweest rondom de presidentskandidaat. Dat veranderde gisteren, want Trump twitterde een promotiefilmpje voor zijn campagne, maar besefte niet dat het de voice-over en muziek bevat van de trailer van Mass Effect 2. 

EA was (vanzelfsprekend) niet blij met het filmpje en heeft inmiddels al actie ondernomen tegen Trump. De tweet is inmiddels verwijderd, evenals de video op YouTube. "Deze video was ongeoorloofd gebruik van ons intellectuele eigendom" zei een woordvoerder van EA tegen Gamespot. "We staan niet toe dat onze bezittingen gebruikt worden voor politieke campagnes. Het gaat tegen onze bedrijfscode in."

Bioware-ontwikkelaar Manveer Heir, die meewerkte aan Mass Effect 3 en de nieuwste game Mass Effect Andromeda heeft zich ook uitgesproken tegen het filmpje en noemt het 'walgelijk'. Hij laat ook nog even weten dat het Trump waarschijnlijk niks kan schelen dat de voice over komt van de Illusive Man, een van de antagonisten in Mass Effect.


Zoek de verschillen in de filmpjes hieronder. Het nieuwste deel van Mass Effect, Mass Effect Andromeda, komt in het eerste kwartaal van 2017 uit.