Doctor Strange: setfoto's van Benedict Cumberbatch in kostuum

Marvel is druk bezig de release van Captain America: Civil War later deze maand af te trappen, maar werkt tegelijkertijd ook hard door aan de volgende film: Doctor Strange. Dankzij een aantal oplettende omstanders kunnen we nu een betere blik werpen op hoe Stephen Strange eruit gaat zien.

De magiër Dr. Stephen Strange wordt gespeeld door Benedict Cumberbatch, die al in december in kostuum te zien was op de cover van Entertainment Weekly. Dit weekend waren er echter opnamen in New York City, waar iedereen de boel van dichtbij kon aanschouwen en, natuurlijk, foto's maken. Cumberbatch was bovendien niet alleen; ook Chiwetel Ejiofor was aanwezig en te bewonderen in zijn Baron Mordo-outfit, net als Mads Mikkelsen, die de belangrijkste slechterik van de film speelt.

Cumberbatch bezocht tijdens de opnames ook een comic shop, waar nietsvermoedende fans ineens naast een levensechte Stephen Strange stonden. In onderstaande beveiligingsbeelden komt de Sherlock- en Star Trek-acteur ongeveer na 1 minuut langslopen.


De foto die vervolgens genomen werd ziet er als volgt uit:

Doctor Strange vertelt over een chirurg die, dankzij een auto-ongeluk, zijn handen niet meer kan gebruiken. Wanhopig zoekt hij naar verlossing van dit lot en komt uit bij The Ancient One, een kluizenaar die hem van magische gaven voorziet. Het maakt van Doctor Strange een machtige magiër en stelt hem voor de taak om onze planeeet te beschermen tegen bedreigingen van bovennatuurlijke en magische aard.

Naast Cumberbatch, Ejiofor en Mikkelsen zijn er in Doctor Strange ook rollen voor Tilda Swinton, die de Ancient One speelt, en Rachel McAdams. De film wordt geregisseerd door Scott Derrickson en verschijnt in de VS op 3 november in de bioscoop.