700e World Superbike-race ooit levert voorin weinig spanning op

Motorcoureur Chaz Davies heeft de 700e World Superbike-race ooit gewonnen. Op Motorland Aragón in Spanje was de Welshman op zijn Ducati wederom een klasse apart, net als een dag eerder in de eerste race. Michael van der Mark kon toch nog een beetje iets van zijn weekeinde maken. Na valpartijen in zowel de kwalificatie als de eerste race pakte de Nederlander dit keer de zevende plek.

Van der Mark kende een uitstekende start en schoof van de elfde plek gelijk op naar plek zeven. Dat duurde niet lang, want al snel ging hij ook Sylvan Guintoli voorbij. Voorin was de beste start voor Tom Sykes op zijn Kawasaki, die teamgenoot Jonathan Rea achter zich aan kreeg. Davies kwam vanaf de vierde plek naar voren en had binnen een ronde Rea al te pakken.

Het duurde niet lang voor Davies het gaatje naar Sykes dicht reed en de leiding overnam, waarna het gat alsmaar groter werd. Ondertussen viel Alex Lowes snel terug tot achter Van der Mark, die daardoor de vijfde plaats over kon nemen. Xavi Forés zat echter al snel in het achterwiel van de Nederlander, die geen partij kon bieden tegen de snelle Spanjaard.

Diezelfde Forés opende twee ronden later de aanval op Davide Giugliano en de Italiaan maakte daarbij een fout. Dat koste hem enkele plekken, waardoor Van der Mark de vijfde plaats weer terug kon pakken. Daar kreeg hij al snel de volgende Spanjaard achter zich aan: Jordi Torres. De Nederlandse Honda-rijder kon hem een paar ronden achter zich houden, maar moest zich daarna ook gewonnen geven tegen de BMW van Torres.

Dat het met de Honda niet lekker liep werd duidelijk toen na Torres ook Giugliano zonder moeite bij en voorbij Van der Mark kwam. Diens teamgenoot Nicky Hayden kende al helemaal een dramatische race: de Amerikaan had te kampen met technische problemen en dook vanaf een achttiende positie de pit in om zijn race te beëindigen. 

In de slotronden hoefde Van der Mark zich geen zorgen meer te maken over rijders achter hem, waardoor hij als zevende de streep passeerde. Davies reed naar een dominante zege, terwijl Rea door een fout het duel om de tweede plek verloor van teamgenoot Sykes. Forés werd vierde, voor Torres en Giugliano.