Stevig duel Catsburg en Coronel in openingsrace WTCC

De openingsrace in het World Touring Car Championship heeft op het circuit van Paul Ricard een aantal stevige duels opgeleverd. Met name de Nederlanders Nick Catsburg en Tom Coronel hadden het bijna de hele race met elkaar aan de stok.

De twee vertrokken vanaf respectievelijk de zesde en zevende plaats, die ze bij de start vast konden houden. Door het achteraan moeten starten van de Zweed Ted Björk vertrok Hugo Valente vanaf poleposition, maar hij viel al gelijk terug naar plek drie. Rob Huff nam in de Honda de leiding, voor de Citroën van Mehdi Bennani. 

Na een paar ronden kwam Tiago Monteiro in zijn Honda kijken bij Catsburg en Coronel, die hij allebei soepel passeerde. De Nederlanders waren op dat moment al flink aan het vechten, waar ook José Maria López van profiteerde. Voorin ontstond ondertussen een gevecht om de derde plek, tussen Norbert Michelisz, Valente en Monteiro, waarin de Hongaarse Honda-rijder Michelisz uiteindelijk de sterkste bleek.

Verder naar achteren begon Catsburg met zijn Lada alsmaar meer aan te dringen bij de Chevrolet van Coronel, die meerdere keren aangetikt werd. In de slotronde kostte dat de twee zelfs nog een positie: Björk sloot in zijn Volvo aan en profiteerde van een moment waarbij Coronel door zijn landgenoot buiten de baan gedrukt werd.

De zege van Huff kwam voorin niet meer in gevaar, terwijl Bennani naar de tweede plek kon rijden. Michelisz completeerde het podium, voor Monteiro, Valente en López. Catsburg kwam uiteindelijk als achtste over de streep, vlak voor Coronel.

Om 17.00 uur start de hoofdrace op het Franse circuit. Coronel en Catsburg vertrekken daarin van de vierde en vijfde plek. Eurosport zal de race wederom live uitzenden.