Dixon wint bij terugkeer IndyCar op oval Phoenix

Scott Dixon heeft de tweede race in het IndyCar-seizoen gewonnen. De Nieuw-Zeelander, regerend kampioen, won de eerste IndyCar-race op de Phoenix International Raceway in ruim tien jaar tijd.

Op de één mijl lange oval vertrok Helio Castroneves van poleposition, maar de Braziliaan kwam vanwege een lekke band al vroeg in de problemen en kon zich in de rest van de 250 ronden niet meer naar de kop werken. Zijn Penske-teamgenoot Juan Pablo Montoya nam de leiding over, maar de winnaar van de openingsrace kreeg zelf ook een lekke band.

Vanaf dat moment was het Dixon dat de klok sloeg en de Chip Ganassi-coureur kon nauwelijks ingehaald worden - zoals er sowieso weinig ingehaald werd in de race. Twee ronden voor het einde leek er een spannende finish aan te komen, met Simon Pagenaud en Will Power die vlak achter Dixon zaten. Alexander Rossi gooide echter roet in het eten: hij kwam in aanraking met de muur, zorgde voor een gele vlag en beëindigde daarmee de race, want een herstart zat er niet meer in.

Met zijn tweede plek nam Pagenaud de leiding over in het kampioenschap. Op 17 april staat de volgende race op het programma en wel op het stratencircuit van Long Beach.