Sterke kwalificatie Nederlanders in WTCC

Coureurs Tom Coronel en Nick Catsburg zijn het WTCC-seizoen uitstekend begonnen. Tijdens de kwalificaties voor de openingswedstrijden op het circuit van Paul Ricard reden beide Nederlanders zich de top-5 in.

's Ochtends was Coronel in de trainingen met zijn Chevrolet nog goed voor de zesde tijd, maar in de tweede kwalificatiesessie deed hij er een schepje bovenop: vierde. Coronel schoof zich in de laatste seconden van de sessie nog de top-5 binnen met precies een vijfde tijd. De beste vijf tijdens de tweede sessie mochten door naar de shoot-out, waar die vijf allemaal één ronde rijden om de startopstelling te bepalen.

Dat ging gelijk al fout voor Catsburg. De Nederlander kwam te laat zijn pitbox uit en kwam voor een rood licht te staan, waardoor hij niet meer mocht rijden en zondag als vijfde zal starten in de hoofdrace. Coronel was vervolgens aan de beurt, maar ook voor hem ging het fout: hij kreeg halverwege zijn ronde remproblemen en moest de ronde afbreken.

Regerend kampioen José Maria Lopez zette zijn Citroën op de poleposition neer, voor de Honda van Tiago Monteiro. Yvan Muller, de Franse teamgenoot van Lopez, start naast Coronel vanaf de derde plek in de hoofdrace. De Brit Rob Huff eindigde als tiende in de kwalificatie, wat betekent dat hij zondag in de eerste race van poleposition zal starten vanwege de omgekeerde startgrid.

Race één start om 12.00 uur, race twee om 17.00 uur en beiden zullen live op Eurosport te zien zijn.