Pijl van kinderen helpt politie

De politie in de Engelse plaats Capel was op goede vrijdag aan het zoeken naar 2 voortvluchtige inbrekers. Hierbij gebruikten de agenten ook een helicopter.

Een groep van 30 kinderen en volwassenen was paaseieren aan het zoeken op een veld. Toen de kinderen beseften dat ze getuige waren van een klopjacht vormde een aantal van hen snel een menselijke pijl om de helicopter de goede richting te wijzen. De helicopterbemanning lichtte hun collega's op de grond in en de inbrekers konden hierdoor snel in de kraag gevat worden.

Na de arrestatie is de politiehelicopter geland om de kinderen te bedanken voor de hulp. Hierbij kregen de agenten ook nog een paar chocolade-eieren aangeboden.

Politiewoordvoerder Paul Sochon meldt: "Ik ben er zeker van dat de groep inwoners van Capel niet hadden verwacht dat ze hun paaseizoektocht moesten onderbreken om de politie te helpen, maar ze hadden een belangrijk aandeel in de arrestatie. De snelle actie van de groep was iets wat je eerder verwacht in een boek van Enid Blyton maar was een geweldige hulp voor ons team."