Prima trainingen Bendsneyder Moto3 Argentinië

Motorcoureur Bo Bendsneyder heeft twee prima vrije trainingen afgewerkt tijdens de opening van het grand prix-weekeinde in Argentinië. De Nederlandse Moto3-debutant reed zijn eerste rondjes ooit op het circuit van Termas de Río Hondo en dat ging niet slecht.

Tijdens de eerste training kwam de 17-jarige Bendsneyder na zeventien ronden op het zeer stoffige circuit tot de negende tijd. Hij leverde 1,3 seconden in op Enea Bastianini, die de snelste bleek. Wel zat de Nederlander op zeven tienden van teamgenoot Brad Binder. De tweede training leverde met plek twaalf weliswaar een mindere positie op, hij zat maar net iets meer dan een halve seconde achter leider Bastianini. Binder was dit keer exact 0,3 seconden sneller dan Bendsneyder. 

In de MotoGP zette Andrea Dovizioso op zijn Ducati de snelste tijd neer in de eerste training, gevolgd door de Honda van Marc Marquez. Die kwam in de tweede training tot de beste ronde en zag alleen teamgenoot Dani Pedrosa in de buurt blijven. 

Zaterdag staat er voor alle klassen nog een training op het programma, gevolgd door de kwalificaties. Net als de races zullen ook die allemaal live te zien zijn op Eurosport.