Westra pakt eindwinst Driedaagse De Panne

Lieuwe Westra heeft eindelijk de Driedaagse De Panne-Koksijde op zijn palmares bij mogen schrijven. De Nederlandse wielrenner van Astana werd in het verleden al twee keer tweede in het eindklassement, maar vandaag werd hij gelauwerd als eindwinnaar.

Westra moest in de slottijdrit een achterstand van twaalf seconden goedmaken in de veertien kilometer lange tijdrit. De rest van de renners bovenin het klassement, waaronder oud-wereldkampioen Tony Martin, waren gezien de achterstand op voorhand al kansloos voor de zege.

Bij het eerste tussenpunt had Westra nog maar vier seconden achterstand op de Noor Kristoff, die vorig jaar nog de winnaar was. Op het einde had hij zijn achterstand echter omgedraaid in een dertien seconden voorsprong en mocht zich daarmee eindwinnaar noemen.

De ritzege ging echter aan de neus van Westra voorbij. Hij werd wel vierde op vier seconden van de winnaar Maciej Bodnar. De Hongaar was net sneller dan Martin en Tom Bohli, die beide minder dan een seconde achterstand hadden op de dagwinnaar.