Vermeende zoon wil 170 mln van Captain Kirk

Een 59-jarige radio-dj eist 170 miljoen dollar (150 miljoen euro) van Star Trek-ster William Shatner, die volgens hem zijn vader is. Ook eist Peter Sloan dat Shatner een DNA-test doet om korte metten te maken met zijn hardnekkige ontkenning van het vaderschap. Dat heeft New York Post gelezen in de juridische documenten.

Sloan werd kort na zijn geboorte geadopteerd. Zijn biologische moeder, de Canadese actrice Kathy McNeil, zou een affaire hebben gehad met Shatner, die bekend is van zijn rol als Captain Kirk in Star Trek. Sloan ontmoette Shatner voor het eerst in 1984 en beweert dat hij aanvankelijk toegaf zijn vader te zijn. Een week later kreeg Sloan via een woordvoerder van de acteur het bericht dat Shatner het vaderschap ontkende.

Sloan liet het daar niet bij zitten. Hij begon in 2011 een radioshow onder de naam Peter Shatner. Daarop kreeg hij een brief van Shatners advocaat waarin het vaderschap opnieuw werd ontkend. Ook tegenover New York Post ontkent de inmiddels 85-jarige acteur de vader van Sloan te zijn. "Meneer Shatner heeft drie mooie dochters, maar geen zonen", aldus een woordvoerder.

Vermeende zoon wil 170 mln van Captain Kirk
Vermeende zoon wil 170 mln van Captain Kirk (Foto: BuzzE)