Condoleanceregister en petitie Cruijff-stadion vaak getekend

Het condoleanceregister voor Johan Cruijff in de Amsterdam ArenA is zondag ruim 2000 keer getekend. Zaterdag kwamen er al ruim 5000 mensen naar de thuishaven van Ajax voor een boodschap aan het donderdag overleden voetbalicoon. Het condoleanceregister blijft nog tot en met dinsdag open tussen 12.00 en 17.00 uur.

Ondertussen hebben circa dan 40.000 mensen op internet een petitie ondertekend die oproept de Amsterdam ArenA om te dopen in het Johan CruijffStadion. De onlinepetitie is donderdag door fans in het leven geroepen. Zondagmiddag stond de teller al op ruim 40.000 krabbels.

Onder anderen de Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg sprak zich donderdag al uit voor een naamswijziging. Ook burgemeester Eberhard van der Laan leek dat wel wat. Vrijdag liet de directie van het stadion al weten dat het voorstel serieus wordt bekeken, hoewel dat niet zo 1-2-3 is geregeld.

In de Amsterdam ArenA is het publiek ook zondagmiddag welkom om het condoleanceregister voor Cruijff te tekenen dat langs het veld ligt. Zaterdag deden ruim 5000 mensen dat.

Condoleanceregister Cruijff al vaak getekend
Condoleanceregister Cruijff al vaak getekend (Foto: ANP)