Brons Smulder op Supercross, mannen vallen tegen

BMX'ster Laura Smulders heeft een bronzen medaille veroverd tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de BMX Supercross World Cup. In het Argentijnse Santiago del Estero pakte de winnares van olympisch brons na een fotofinish de derde plek.

Smulders maakte in de heats een prima indruk, waarna ze in de halve finale liet zien voor de zege mee te strijden. Ze hield de onbetwiste nummer één van de wereld, Mariana Pajon uit Colombia, lang achter zich en moest haar pas in de laatste meters voorbij laten. In de finale leek het fout te gaan. Smulders kende een slechte start, maar kon zich toch naar voren vechten. Na een fotofinish met de Deense Simone Christensen ging het brons naar Smulders. Caroline Buchanan uit Australië versloeg Pajon in de strijd om de zege.

Bij de mannen deden Nederland's drie wereldtoppers aanvankelijk allemaal goed mee: Twan van Gendt, Jelle van Gorkom en wereldkampioen Niek Kimmann plaatsten zich zonder grote problemen voor de halve finales. Daar kwamen ze alledrie in dezelfde halve finale terecht en dat liep niet helemaal goed af. Kimmann kende een slechte start en kwam geen moment in de race, net als Van Gorkom. Het duo eindigde op de laatste twee plekken, maar Van Gendt mocht door naar de finale. Daarin kwam hij simpelweg tekort en werd hij zesde. De Amerikaan Corben Sharrah sloot een sterke dag af met de zege, voor landgenoot Connor Fields en de Fransman Amidou Mir. 

Over twee weken vindt de volgende wedstrijd plaats. Het circus strijkt dan neer in Manchester, waarna op 7 en 8 mei Papendal aangedaan wordt.