WK Kwalificatie: Di María helpt Argentinië langs Chili

Argentinië heeft vrijdagnacht een belangrijke zege geboekt op Chili. Beide landen ontmoetten elkaar in de WK-kwalificatiereeks. Het werd 1-2 voor de bezoekers uit Argentinië.

In Santiago de Chile kwam het thuisland echter na tien minuten al op voorsprong. Vanuit een hoekschop was het FC Twente-speler Felipe Gutiérrez die raak wist te koppen. Niet lang daarna was de score echter weer in evenwicht toen Ángel Di María de bal in de verre hoek schoot.

Vijf minuten later, nog binnen het halfuur, stond zelfs de 1-2 eindstand al op het scorebord. Op aangeven van Lionel Messi scoorde Gabriel Mercado (River Plate) met een aardige halve omhaal. Door die zege stijgt Argentinië naar plaats vier van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks. Chili staat nu zesde.

Koploper Ecuador (dertien punten) liep tegen het eerste puntenverlies op tegen Paraguay, dat derde is en op gelijke hoogte staat met de Argentijnen (acht punten). Vrijdag staan de nummers twee en vijf Uruguay en Brazilië tegenover elkaar.