PSV geeft vijf fans stadionverbod na 'muntjes'-gate

Vijf supporters van PSV hebben een stadionverbod opgelegd gekregen, omdat ze zich vorige week onbehoorlijk gedragen hebben. Dit gebeurde voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League. In Madrid gooiden fans van de ploeg onder meer muntjes naar bedelaars.

PSV is niet van plan in te gaan op individuele gevallen en liet eerder vandaag ook niet weten wat de vijf fans exact hebben uitgespookt. Vier supporters mogen zich één tot drie jaar niet bij wedstrijden van hun ploeg laten zien. Van een vijfde fan is de naam bekend, maar deze persoon heeft zich nog niet gemeld. Daarom heeft PSV ook zijn seizoenskaart geblokkeerd. Daarnaast heeft hij een stadionverbod voor onbepaalde tijd opgelegd gekregen. Zodra hij zich alsnog meldt, zal de definitieve straf aan hem kenbaar worden gemaakt.

Een zesde verdachte fan, die zich niet kon gedragen in Madrid, is nog niet bekend bij PSV. Hij krijgt tot aanstaande zaterdag om zich te melden. Als hij dat niet doet, zoekt de ploeg "de openbaarheid op". Een zevende persoon ging vrijuit.