Volkert wil niet meer naar de reclassering

Volkert is opnieuw naar de rechter gestapt om onder de beperkingen van zijn vervroegde invrijheidstelling uit te komen. Wist hij eerder al onder de verplichte psychologische begeleiding uit te komen dank zij een kort geding, wil hij nu afdwingen dat hij niet langer om de drie maanden bij de reclassering op bezoek hoeft.

Van der Graaf kwam in 2014 vervroegd vrij, nadat hij tweederde van zijn straf had uitgezeten. Om vrij te komen moest hij echter wel een aantal voorwaarden accepteren, wat hij met tegenzin deed. Hij kreeg een mediaverbod, een contactverbod met de nabestaanden van Fortuyn en moest hij onder toezicht blijven van een psycholoog en de reclassering. Hij tekende alleen omdat hij graag de cel wilde verlaten.

Dat de moordenaar van Fortuyn de voorwaarden van zijn vrijlating aanvecht is tegen het zere been van de nabestaanden. Ze vinden dat hij een loopje neemt met de regels. Zo maakte Van der Graaf al eens een afspraak met zijn advocaat over een publicatie. Overigens is het Openbaar Ministerie tegen de beslissing van de rechtbank om de psychologische begeleiding te schrappen, in hoger beroep gegaan.