Lil' Kleine grote winnaar bij Edison Pop

Lil' Kleine is maandag meerdere keren in de prijzen gevallen tijdens Edison Pop 2016. De Nederlandse rapper won de prijs in de categorie Nieuwkomer en pakte daarnaast met het hiphopgezelschap New Wave een Edison in de categorie Album en de categorie Hip Hop.

Volgens de jury was 2015 het jaar waarin Lil' Kleine "met al zijn muzikale kwaliteiten, zijn brutale bravoure, zijn rake zinnen en zijn presence op het podium en daarbuiten, zijn plek in de Nederlandse popmuziek met een verbluffende vanzelfsprekendheid gewoonweg innam". Het debuutalbum van New Wave werd maandagavond in The Harbour Club in Amsterdam door de jury omschreven als een album dat catchy, ontroerende, opwindende, grappige en meeslepende liedjes bevat.

In de categorie Rock ging de Edison naar John Coffey. Douwe Bob, die Nederland over twee maanden vertegenwoordigt bij het Eurovisiesongfestival, viel in de prijzen in de categorie Pop. De Edison in de categorie Videoclip gaat naar de band De Staat. Ook Tiësto (Oeuvreprijs, begin maart al uitgereikt), Yellow Claw (Dance), My Baby (Alternative), Tino Martin (Volksmuziek) en Kenny B (Song) kregen een Edison.

De Edison Popprijzen worden sinds 1960 uitgereikt. Alle categorieën zijn juryprijzen die zich uitsluitend richten op artiesten van Nederlandse bodem. De jury bestond dit jaar uit voorzitter Leon Verdonschot (schrijver/presentator), Angela Groothuizen (zangeres/coach), Dave Minneboo (Radio538), Joost Neelemans (Apple Music), Tijs van Liemt (3FM), Roland Snoeijer (100%NL), Joey Ruchtie (De Oosterpoort/Eurosonic Noorderslag) en Job de Wit (freelance journalist).

Lil' Kleine grote winnaar bij Edison Pop
Lil' Kleine grote winnaar bij Edison Pop (Foto: BuzzE)