'Eerste foto Nintendo NX gelekt'

Er is een foto verschenen met daarop een prototype van de Nintendo NX-controller. Tenminste, over de authenticiteit wordt getwijfeld. De foto van het prototype lijkt identiek aan de controller van een eerder door Nintendo ingediend patent.

Mensen op onder andere Reddit en op het forum NeoGAf hebben gekeken of het is gephotoshopped, maar dat lijkt niet het geval te zijn. Al zijn de Sherlock Holmessen onder hen er nog niet zeker van, omdat er wel wat aan dat bestand gerommeld is, zoals je kunt zien aan het zwarte vierkant en de datum op de foto. De controller in kwestie heeft een scherm die bijna het hele oppervlakte beslaat. Op het scherm is een scène van de Unreal Engine 4-demo te zien. Op de controller zouden touch-knoppen met haptische feedback op het scherm zitten. Deze knoppen geven een kleine trilling als je er op drukt. Bovenaan zien we twee schouderknoppen. Ook lijkt er onderaan een camera aanwezig.

Nintendo laat logischerwijs niets los over de geruchten, het blijft dus wachten tot ze hun nieuwe console, handheld of hybride met de codenaam NX aankondigen. Wat denken jullie, een geval van korreltje zout of zie je jezelf hier al mee gamen?

Nintendo NX-controller gerucht
De bewuste gelekte Nintendo NX-controller

Nintendo NX-controller gerucht
De eerder ontdekte patentaanvraag