Tennistalent Van Rijthoven stoot door in Drummondville

Tennistalent Tim van Rijthoven kent een zeer goede week in Canada. De achttienjarige Brabander staat in de halve finales van de challenger in Drummonville. In de kwartfinales werd Peter Polansky in drie sets verslagen. Het werd 4-6, 7-5 en 6-1. Voor Van Rijthoven is het zijn debuut op het op het challengerniveau, één niveau onder de ATP-Tour.

Polansky was in de tweede ronde nog te sterk voor Igor Sijsling, waarmee Nederlandse confrontatie niet meer tot de mogelijkheden behoorde. Van Rijthoven begon dit toernooi met drie overwinningen in het kwalificatietoernooi. Nu heeft hij ook al drie partijen in het hoofdtoernooien gewonnen.  In de tweede ronde moest top200-speler Yannick Mertens verslagen. Het opvallende is dat Van Rijthoven iedere keer de eerste set verloor om vervolgens set twee en drie wel te winnen. 

Om verder te stunten moet Van Rijthoven in de halve eindstrijd zien te winnen van Frank Dancevic (ATP-243) of lucky loser Edward Corrie (ATP-531). Van Rijthoven begon deze week als 577e van de wereld. Door deze prestatie is hij virtueel al gestegen naar plek 396 op de wereldranglijst.