Prima begin Moto3-carrière Bendsneyder (17)

Motorcoureur Bo Bendsneyder is goed begonnen aan zijn eerste weekeinde in de Moto3. De net 17-jarige Nederlander debuteert dit seizoen in de grand prix bij het Red Bull KTM Ajo Team. Hij is daar teamgenoot van de Zuid-Afrikaan Brad Binder, die vorig jaar regelmatig meestreed om de podiumplekken. Bendsneyder reed vorig jaar in de Red Bull Rookies Cup, waar hij op zeer indrukwekkende wijze de titel pakte.

Op het Losail Circuit in Qatar zijn de drie vrije trainingen inmiddels achter de rug. In de eerste training kwam Bendsneyder donderdag tot een vijftiende plek in het veld van ruim dertig rijders, een ruime halve seconde achter Binder. Training twee ging weer wat beter: een tiende plek met een gat van slechts twee tienden naar zijn Zuid-Afrikaanse teamgenoot. Vrijdag stond training drie op het programma en dat leverde voor Bendsneyder de achtste stek op, zes tienden achter Binder. Voor de Lage Landen gaat het sowieso erg lekker: de Belg Livio Loi liet in de trainingen de eerste, eerste en derde tijd noteren. 

Zaterdagmiddag om 16.00 uur Nederlandse tijd wordt de kwalificatie in de Moto3 gereden. Zondag om dezelfde tijd start de race.