'Grote kans dat Verstappen wereldkampioen wordt'

Dat formule 1-coureur Max Verstappen een groot talent is ontkent geen enkele kenner meer en ook bij de wedkantoren leidt dat uiteraard tot de nodige aandacht. Bij diverse bookmakers is het mogelijk om noteringen aan te vragen, die vervolgens al dan niet door de betreffende bookmaker online gezet worden zodat men er geld op in kan zetten.

Het Ierse Paddy Power heeft het meest uitgebreide aanbod met weddenschappen op de jonge Nederlander. Zo krijg je 3,50 keer je inzet als Verstappen binnen vijf seizoenen - dus tot en met 2019 - de wereldtitel pakt. Je kunt er echter ook op inzetten dat hij ergens tussen nu en, op z'n laatst, 2024 wereldkampioen wordt. Dat levert slechts 1,25 keer de inzet op, wat betekent dat het wedkantoor de Nederlander een kans geeft van toch al snel zo'n zeventig procent. 

Een Brits wedkantoor is overigens ook vrij optimistisch: SkyBet geeft 2,1 keer de inzet terug als Verstappen aan het eind van 2020 minstens één keer wereldkampioen is geworden, een kans van zo'n veertig procent. Overigens kan er ook ingezet worden op resultaten voor dit jaar: een podiumplek voor Verstappen levert drie keer de inzet op, terwijl een historische zege je inleg zou verachtvoudigen. 

Het enige nadeel voor Nederlanders is dan weer dat beide betreffende wedkantoren geen Nederlandse klanten accepteren en de bookmakers die dat wél doen bieden geen bijzondere weddenschappen op Verstappen aan.