Force India kan rekeningen gewoon betalen

Het Formule 1-team Force India kan de rekeningen gewoon betalen, zo meldt operationeel directeur Otmar Szafnauer aan Autosport. Mede-eigenaar Roy Sahara zit in de Indiase cel vanwege financiële misstanden, terwijl teambaas en mede-eigenaar Vijay Mallya het ook in India aan de stok heeft met de fiscus.

Szafnauer: "Wij zijn een Formule 1-team en willen altijd meer geld. Wij hebben genoeg geld ter beschikking om onze rekeningen te kunnen betalen en onze auto door te kunnen ontwikkelen en dat is het belangrijkste. We hebben net een meerjarige deal met Smirnoff afgesloten en Formula One Management steunt ons financieel. Met de andere sponsoren gaan we nieuwe en betere contracten aan en we krijgen nieuwe geldschieters erbij."

Voor dit en volgend seizoen erkent Szafnauer dat het moment van omschakeling cruciaal is, omdat er veel middelen ingezet moeten worden om met de nieuwe regels een competitieve auto neer te zetten. "Wij moeten de omschakeling zorgvuldig plannen om dit jaar niet onder te presteren en volgend jaar boven ons kunnen te gaan. Als we ons te lang op 2016 blijven richten dan gaat dit ten koste van volgend jaar. Daarom moet er een goede balans worden gevonden. Wij hebben niet de middelen om net zoals de grote teams parallele trajecten te laten lopen."