Dortmund blijft druk op Bayern houden

Borussia Dortmund blijft de druk houden op koploper Bayern Munchen. De ploeg bleek te sterk voor FSV Mainz, dat niet genoeg verzet kon bieden tegen de Duitse nummer twee.

Na het gelijkspel tegen Bayern München van vorige week mag Borussia Dortmund blijven hopen op een stunt in de top van de Bundesliga. De druk lag echter bij Dortmund, omdat Bayern eerder dit weekend al won. FSV Mainz bleek niet sterk genoeg om de Duitse titelstrijd te beslissen.

Voorafgaand aan de wedstrijd leek Mainz een geschikte tegenstander om Bayern een handje te helpen met een zege op Dortmund. Maar in de dertigste minuut was het Marco Reus die zijn uitstekende vorm bevestigde door op aangeven van Gonzalo Castro de score te openen.

Na de rust deed Shinji Kagawa zijn duit in het zakje, nadat hij via de eveneens altijd uitblinkende Pierre-Emerick Aubameyang aan de bal kwam. Het verzet van Mainz was daarmee gebroken. Een tegendoelpunt kwam er, ondanks wat kansen, niet meer.

Voor Dortmund hangt er geen vuiltje aan de lucht. Donderdag staat de return in de achtste finales van de Europa League tegen Tottenham Hotspur op het programma. Vorige week is er met een 3-0 zege al een prima uitgangspositie afgedwongen.