Zwitsers feest op alpinecombinatie Lenzerheide, Gut wint World Cup

De alpinecombinatie tijdens de World Cup alpineskiën in het Zwitserse Lenzerheide is uitgelopen op een feest voor het thuisland. De zege ging enigszins verrassend naar Wendy Holdener, terwijl skiesters uit Zwitserland ook de derde en vierde plek veroverden. 

Op de Zwitserse sneeuw werd als eerste een slalom afgewerkt en daarin was specialiste Holdener de beste. Ze pakte er een halve seconde op de Oostenrijkse Michaela Kirchgasser, terwijl de Canadese Marie-Michele Gagnon (+0,69) ook nog in de buurt bleef. World Cup-leidster Lara Gut liet een verrassend sterke slalom zien en gaf slechts 1,49 seconden toe, goed voor de negende plek. 

Gut was 's middags voor de super-G dan ook de favoriete om de eindzege te pakken en ze liet uiteraard de snelste tijd noteren. Zoals verwacht gingen de eerstvolgende skiesters er niet onderdoor, maar Kirchgasser deed dat wel: de Oostenrijkse jubelde van vreugde nadat ze zag dat ze 0,01 seconde sneller was dan Gut. Holdener zou haar voorsprong echter niet meer afstaan en liet het Zwitserse publiek toch nog juichen. Achter Gut ging de vierde plek verrassend naar de derde Zwitserse: Denise Feierabend. 

Voor Gut betekende haar derde plek tevens definitief de eindzege in de World Cup, iets wat al bijna zeker leek. De Amerikaanse Lindsey Vonn zou in theorie nog meer punten kunnen halen, maar doet door een blessure niet meer mee dit seizoen. 

Overigens werd de Sloveense Vanja Brodnik zestiende, maar zij kreeg wel het meeste geluid uit de Zwitserse kelen. Ze viert zondag haar 27e verjaardag, iets wat de stadionspeaker in Lenzerheide ook doorhad. Hij hitste het publiek op en tot grote vreugde van Brodnik werd ze door de vele duizenden toeschouwers luidkeels toegezongen. 

Submitter:  Bron: FOK!sport