Voronina bezorgt Rusland tweede zege bij wereldbeker schaatsen

Natalya Voronina heeft op de 3000 meter haar eerste wereldbekertzege ooit gepakt. Het nog maar 21-jarige talent versloeg Jorien Voorhuis die op drie honderdste van een seconde goud aan haar neus voorbij zag gaan. De Russische Olga Graf eindigde op de derde plek.

De race werd gekenmerkt door het ontbreken van veel grote namen. Het podium van het afgelopen WK Allround (Sablikova, Wüst en De Jong) stond niet aan de start. Hierdoor konden deze week de mindere goden hun slag slaan. Het was uiteindelijk Voronina (4.08,15) die de winst greep, al was het verschil met Voorhuis (4.08,18) slechts miniem. Het is meer dan tien jaar geleden dat de winnende tijd op een 3000 meter, gereden op een binnenbaan, hoger was dan de winnende tijd van deze race.

De overwinning in het eindklassement had Sablikova al veilig gesteld. De Tsjechische won afgelopen seizoen elke 3000 meter waaraan ze mee deed. Voronina stelde met haar overwinning van vandaag de tweede plaats in het wereldklassement veilig. De beste Nederlander is Irene Schouten op plaats drie.