Explosies bij grote brand in Duiven

Bij een grote brand die woedt bij transportbedrijf Melis in Duiven hebben omwonenden explosies gehoord. Een deel van het pand is ingestort en kan als verloren worden beschouwd.

De brandweer en andere hulpdiensten zijn met groot materieel aanwezig. Een woordvoerder laat weten dat er geen mensen aanwezig zijn in het gebouw. Een chauffeur die rond 19:30 uur het terrein verliet zag rook en heeft direct de brandweer gewaarschuwd. Helaas kon niet worden voorkomen dat de brand snel groter werd.

Een mogelijke oorzaak voor de explosies kunnen ontploffende auto- en vrachtwagenbanden zijn, maar het kan ook gaan om gasflessen. De brandweer doet er alles aan om voertuigen die nog gered kunnen worden nat te houden. Ook wordt getracht belendende percelen te beschermen.

Meetploegen zijn ter plaatse om te onderzoeken of er stoffen vrij komen die schadelijk kunnen zijn voor de omgeving. Een woordvoerder laat weten dat de wind gunstig staat, de rookpluim waait niet richting woonhuizen. In een deel van Westervoort komen nu wel roetdeeltjes naar beneden.