Hardcore Henry: een first-person actiefilm

Hardcore Henry is een actiefilm van een niveau waar Michael Bay zijn vingers nog bij af zou likken. Wat de film echter onderscheidt van andere schieten-tieten-en-helikopter-films, is het feit dat de hele film vanuit een eerste persoons perspectief is opgenomen. De Russisch-Amerikaanse productie verschijnt vanaf april in de Nederlandse bioscopen.

Critici kwamen al met een aantal opmerkelijke vergelijkingen om Hardcore Henry te typeren: technologie-blog Engadget noemde de film 'een mix van Jason Bourne, Captain America en Call of Duty'. Hardcore Henry vertelt het verhaal van Henry, die ontwaakt uit een coma en blijkt te zijn omgebouwd tot een cyborg-supersoldaat die niets meer weet van zijn verleden. Met zijn nieuwe krachten komen ook nieuwe verantwoordelijkheden en al snel moet Henry zijn vrouw uit de klauwen redden van een strijdmacht duistere sujetten die zoekende zijn naar technologie om een leger cyborgs te maken.

Een flinterdun verhaal dus, zo lijkt het, maar dat is niet waar Hardcore Henry mee tracht te scoren. Bekijk onderstaande trailer maar om te zien waar de film het wél van moet hebben. Hardcore Henry is vanaf 21 april te zien in Nederland.