Tennislegende: "Verrassend weinig steun voor Sharapova"

Tennislegende Chris Evert heeft zich uitgesproken tegen het gebrek aan steun voor de op doping betrapte Maria Sharapova. De Russische nummer zeven van de wereld testte positief op het sinds 1 januari verboden hartmedicijn meldonium. Naar eigen zeggen nam ze dat al tien jaar, ook al zegt dat maker van het product dat een behandeling doorgaans een paar weken kost.

Evert haalde tussen 1971 en 1989 in 52 van haar 56 Grand Slam-toernooien de halve finale in het enkelspel, een ongeëvenaard gemiddelde. Volgens de Amerikaanse krijgt Sharapova weinig steun vanwege haar positie in het vrouwentennis. "Maria heeft zich altijd een beetje geïsoleerd van de rest van de tenniswereld. Ze kan niet bevriend zijn met andere speelsters. Ik zie bijzonder weinig steun voor haar en dat zou een reden kunnen zijn", zegt de achttienvoudig Grand Slam-winnares.

"Of het nou de schok is of dat ze zich niet met deze zaak willen bemoeien weet ik niet, maar het is nogal verrassend dat heel erg veel spelers en speelsters niet hun steun hebben uitgesproken", zegt Evert over de betrapte Sharapova. "Deze hele zaak is wel een goede waarschuwing voor alle supersterren dat jouw sport je niet beschermt, hoe belangrijk je ook voor de sport bent."