Ook topworstelaar positief op doping

De lijst met sporters die positief hebben getest op het verboden middel meldonium blijft maar groeien. Dit keer is het echter geen Rus, maar een Georgiër die toegevoegd wordt aan de lijst.

Worstelaar Davit Modzmanashvili is betrapt op het gebruik van het hartmedicijn dat sinds 1 januari verboden is. Vakhtang Blagidze, de coach van het Georgische team, zegt dat Mozmanashvili vorige maand een positief plasje inleverde. De superzwaargewicht won op de Olympische Spelen in Londen in 2012 nog het zilver.

In 2008 pakte Modzmanashvili de Europese titel, maar die werd hem na een positieve dopingtest afgenomen. Hem hangt nu dan ook een levenslange schorsing boven het hoofd. Nog vijf andere Georgische worstelaars zijn betrapt, maar van hen zijn de namen nog niet bekendgemaakt: voorlopig ontkennen de vijf de aantijgingen.

Volgens de Georgische worstelbond was geen van de zes zeker van een plekje in het olympische team van komende zomer, maar was het zeker mogelijk dat ze zich zouden plaatsen voor Rio.