Pinguïn bezoekt jaarlijks zijn redder

De Braziliaanse visser João Pereira de Souza (71) trof in 2011 een vrijwel dode pinguïn aan. Het arme dier was uitgehongerd, helemaal onder de olie en bijna dood. De Braziliaan is ruim een week bezig geweest om alle olie uit de veren van het dier te wassen en hem met sardines weer op de been te helpen.

Toen de pinguïn, die hij Jinjing noemde, weer opgeknapt was, liet João hem weer terug in zee. Hij had niet verwacht de pinguïn ooit nog terug te zien. Hij was dan ook zeer verrast dat de pinguïn een paar maanden later ineens weer opdook. Jinjing herkende zijn redder en ging mee naar zijn huis. Sindsdien is hij 8 maanden per jaar bij zijn beste vriend en de rest van de tijd dobbert hij voor de kust van Argentinië en Chili.

'Niemand anders mag hem aanraken, dan hapt ’ie naar ze. Door mij laat hij zich voeren, wassen en oppakken' vertelt João tegen de Braziliaanse nieuwszender Globo TV. 'In juni komt hij bij me en in februari vertrekt hij weer. Elk jaar lijkt hij weer blijer om me terug te zien.'