Fable Legends gecancelled, Lionhead Studios misschien dicht

Een moment stilte: wat de nieuwste game in de Fable-franchise had moeten worden, de action-RPG Fable Legends, is ter ziele. Alsof dat niet erg genoeg is, heeft Microsoft ook aangekondigd dat ze Lionhead Studios, de maker van Fable, overwegen te sluiten. 

"Na lang beraad hebben we besloten om te stoppen met de ontwikkeling van Fable Legends, en zijn we het gesprek aangegaan met werknemers van Lionhead Studios over de opheffing van het bedrijf", schrijft Microsoft op hun blog. "Daarnaast zal ook de Deense ontwikkelaar Press Play haar deuren gaan sluiten, en stoppen we met het ontwikkelen van Project Knoxville (een open-world survival game van Press Play, red.)."

Het bericht rondom de sluiting van Lionhead Studios lijkt niet zo definitief zoals het geval is bij Press Play, maar Microsoft wil nog niks loslaten of ze de studio daadwerkelijk gaan sluiten of niet. Lionhead Studios werd in 1997 opgericht door Peter Molyneux en is verantwoordelijk voor games zoals Black and White, the Movies en uiteraard Fable. Press Play is voornamelijk bekend om games zoals Max and the Magic Marker, Max: The Curse of the Brotherhood en Kalimba. 

Het volledige bericht van Microsoft is hier te lezen.

Lionhead

Fable Legends gecancelled, Lionhead Studios misschien dicht