Obama is Mythbusters dankbaar

Barack Obama heeft in een videoboodschap het team van Mythbusters bedankt. De Amerikaanse president vindt het jammer dat het populair-wetenschappelijke programma niet meer wordt gemaakt.

"Ik ben een groot fan van de Mythbusters", zegt Obama in de video, die op de website Entertainment Weekly staat. 'Ik heb ze zelfs een paar keer uitgenodigd op het Witte Huis. Ze hebben me nooit iets laten opblazen, maar toch ga ik ze missen. Ik ben er dankbaar voor dat ze hebben bewezen dat de Amerikanen wel degelijk op de maan zijn geland. En voor die keer dat ze de mythe van de zonnestralen des doods van Archimedes kwamen doorprikken op het Witte Huis, dat was ook leuk."

In oktober werd bekend dat Mythbusters er na veertien seizoenen mee stopt. In het Discovery-programma bootsen Adam Savage, Jamie Hyneman en de andere presentatoren mythes en broodjeaapverhalen na om ze te ontkrachten of bevestigen. De laatste van maar liefst 248 afleveringen wordt zaterdagavond uitgezonden in de Verenigde Staten.

Explosies
Obama had nog meer lovende woorden in petto voor de programmamakers: "Na meer dan duizend mythes, ruim negenhonderd explosies en meer dan 133 kilometer ducttape wil ik Adam, Jamie, Kari, Tory en Grant en de hele Mythbusters-crew bedanken voor het vermaak in de afgelopen veertien jaar. En belangrijker nog, bedankt dat jullie zoveel jonge mensen hebben geïnspireerd om de grote vragen over onze wereld te stellen en om de antwoorden te zoeken in de wetenschap."

Volgens de president is het werk van de Mythbusters om die reden zelfs van groot belang geweest voor de toekomst van Amerika. "Maar voor de geheime dienst moet het wel prettig zijn dat jullie je vanaf nu niet meer op ons grasveld begeven", sluit hij af met een grap.

Obama is Mythbusters dankbaar
Obama is Mythbusters dankbaar (Foto: BuzzE)