Japanners vergeten plek voor olympische vlam in stadion 2020

Architect Kengo Kuma heeft een klein foutje gemaakt bij het ontwerpen van het olympisch stadion in Tokyo, waar in 2020 de Olympische Spelen gehouden worden. Er is namelijk niet gedacht aan een plekje voor de olympische vlam en dat zou wel eens voor een flink aangepast ontwerp kunnen zorgen.

Het ontwerp voor het stadion werd in december al opnieuw gepresenteerd, nadat het eerste ontwerp veel te duur was. Het stadion moet vooral uit staal en een flinke hoeveelheid hout bestaan en juist dat laatste zou met een grote open vlam voor de nodige problemen kunnen zorgen. Volgens de ontwerpers ligt het vooral aan 'gebrekkige communicatie' dat ze even vergeten zijn om een plekje voor de vlam in te bouwen.

Het is niet de eerste keer dat er rond de Spelen van 2020 de nodige ontwerpproblemen zijn. Vorig jaar besloot men om het logo terug te trekken nadat ontwerper Kenjiro Sano beschuldigd werd van plagiaat. Het logo leek namelijk wel heel veel op dat van het Theater van Luik, ontworpen door Olivier Debie.