Tom Coronel ook dit jaar in WTCC

Coureur Tom Coronel zal ook dit jaar in het World Touring Car Championship uit gaan komen. De Nederlander zal weer voor het Italiaanse ROAL Motorsport uit gaan komen en zal net als vorig jaar als privateer gaan rijden met een Chevrolet Cruze.

Coronel: "Nooit eerder was ik zo laat met het aankondigen van mijn autosportplannen. Het was spannend tot het laatste moment en ik voel mij dan ook een bevoorrecht mens om nu bekend te maken, dat er een FIA WTCC-seizoen bijkomt. Een raceserie waar ik al sinds het begin aan deelneem en die volgens velen ondenkbaar is zonder Tom Coronel. Maar, dan moeten alle puzzelstukjes wel op hun plaats vallen. Begin dit jaar reed ik Dakar en hielp na mijn uitval broer Tim. Hij wist zijn klasse te winnen. Na terugkomst ben ik gelijk weer met het WTCC-plan aan de slag gegaan."

Omdat de sponsoren de Nederlander trouw blijven heeft Coronel het stoeltje in het WTCC kunnen behouden. Hierdoor kan ROAL de auto van de Nederlander gaan prepareren. "Die ligt volledig uit elkaar en wordt nu opgebouwd volgens de laatste specs. Dus inclusief de aanpassingen aan voor- en achterwielophangingen plus de motor. Daarmee zijn de eerste stappen gezet en kunnen we vooruitkijken op die dingen die komen. Vast staat dat wij voor de eerste race twee dagen gaan testen."

Het WTCC-seizoen begint in het eerste weekend van april op het Franse Paul Richard en voert onder meer via de Nürburgring Nordschleife (26-28 mei) naar de seizoensfinale in Qatar eind november. In totaal staan er twaalf raceweekenden op het programma.