Hoofdrolspeler Force Awakens pleit voor Battlefront singleplayer

Acteur John Boyega, die in Star Wars: Episode VII: The Force Awakens een van de hoofrollen vertolkt, heeft zich op Twitter uitgesproken over het ontbreken van een singleplayermodus in het spel Star Wars Battlefront. Boyega benoemt daarmee een van de meest gehoorde klachten over de anderszins populaire multiplayergame.

In de Tweet, gericht aan @EAStarWars, vraagt John 'Finn' Boyega in eerste instantie of fans nog een volledige offline verhaalmodus krijgen. EA vraagt vervolgens in een reactie of Boyega de multiplayermissies wel heeft geprobeerd, waarop Boyega een opmerking maakt waarmee hij zich waarschijnlijk populair maakt onder gamers: "Ja, de multiplayermissies zijn geweldig, maar toch blijf je achter met een grote drang naar een story mode". 

Star Wars Battlefront kwam in november van vorig jaar uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Veel mensen klaagden over het feit dat de game alleen maar online speelbaar is, juist omdat de setting zich bij uitstek leent voor een goede campaign. Boyega gaf verder nog aan dat hij 'al jaren' Battlefront speelt. Het eerste deel uit de Star Wars Battlefront-franchise kwam in 2004 uit. Bekijk hieronder nog even de indrukwekkende launchtrailer 'Walker Assault on Hoth' van Battlefront en geef Boyega eens ongelijk.