Australische toproeister (33) overleden

De Australische toproeister Sarah Tait is donderdag overleden. De winnares van olympisch zilver in 2012 leed al sinds de geboorte van haar tweede kind, in maart 2013, aan baarmoederhalskanker. Tait is slechts 33 jaar geworden.

Tait maakte haar internationale debuut op het WK junioren in 2000, waar ze in de vier gelijk zilver pakte. Ze groeide uit tot een grote naam in het Australische roeien en maakte in 2005 deel uit van de Australische acht die wereldkampioen werden. In datzelfde jaar pakte ze in de twee-zonder ook nog WK-zilver. Op het WK van 2011 pakte ze op de twee-zonder brons, samen met Kate Hornsey.

Op de Spelen maakte Tait in 2004 haar debuut en al in 2008 en 2012 was ze de kopvrouw van het Australische team. Het bracht haar genoeg motivatie om samen met Hornsey naar olympisch zilver te roeien. Tait's man Bill was er overigens de coach van het nationale team.

Een jaar nadat Tait de diagnose baarmoederhalskanker kreeg maakte ze bekend zich voorlopig terug te trekken van het roeien. Tait is voor zover bekend de achttiende deelnemer aan de Olympische Spelen van Londen in 2012 die is overleden.

Hornsey (links) en Tate (2e van links) met hun zilveren olympische medailles in Londen (PROSHOTS/Action Images)
Hornsey (links) en Tait (2e van links) met hun zilveren olympische medailles in Londen (PROSHOTS/Action Images)