FC Utrecht maakt einde aan sprookje VVSB

FC Utrecht mag op zondag 24 april aantreden voor de KNVB bekerfinale. De amateurs van VVSB hielden lang stand in De Galgenwaard, maar bleken uiteindelijk niet opgewassen tegen de Eredivisionist.

Dat VVSB de halve finale van de KNVB beker had bereikt was al een geweldige stunt op zich. In de kwartfinale werd FC Den Bosch verslagen, een stunt die vooraf niemand zich voor mogelijk had gehouden. Heel Noordwijkerhout stond op zijn kop, zowel na het bereiken van de halve finale als op de dagen in aanloop naar de halve eindstrijd. De laatste training van VVSB werd drukbezocht en in totaal reisden er 37 volle bussen af naar De Galgenwaard.

In een volgepakt stadion had FC Utrecht veel moeite met de amateurs van VVSB. De topklasser stond verdedigend uitstekend en de thuisploeg wist zich er niet doorheen te voetballen. Bij rust stond het nog altijd 0-0 en dat zinde het thuispubliek niet. De eigen spelers werden uitgefloten en dat hield pas op na 73 minuten voetballen.

Bevrijdende goal voor Utrecht

Want toen was daar eindelijk het langverwachte doelpunt van FC Utrecht. De opluchting was groot bij de ploeg van trainer Eric ten Hag toen Marc van der Maarel de bal in de zestien voor zijn voeten kreeg. Zijn schot ging via Peet van der Slot tegen de touwen. De voorsprong was verdiend, want Utrecht was de enige ploeg die voetbalde.

Anderhalve minuut na de 1-0 maakte Sebastien Haller aan alle onzekerheide een einde. Op aangeven van Andreas Ludwig scoorde de Franseman de 2-0 en was de plek in de bekerfinale een feit. Ook in de slotfase wist VVSB amper van de eigen helft af te komen. Het was Patrick Joosten die in de blessuretijd de eindstand op 3-0 bepaalde.

Feyenoord of AZ?

In Utrecht kwam er een einde aan het bekersprookje van de Topklasser. Op zondag 24 april mag FC Utrecht afreizen naar De Kuip, alwaar het gaat strijden voor de winst van het bekertoernooi. Tegenstander in die finale wordt Feyenoord of AZ, die twee ploegen nemen het donderdagavond tegen elkaar op in De Kuip.