Goal Huntelaar helpt Schalke aan zege, Verhaegh trefzeker voor Augsburg

Schalke 04 kwam vroeg op achterstand, maar wist de score in het restant van het duel helemaal om te draaien tegen het tiental van Hamburger SV: 3-2.

Schalke was voorafgaand al drie competitieduels op rij zonder zege, en die reeks kreeg een vervolg te krijgen tegen HSV. Binnen vier minuten scoorde Nicolai Müller de 0-1. Bij een lange bal vertrouwde Roman Neustädter op zijn doelman, maar de alerte Müller was er eerder bij en schoof het leer onder de uitgekomen sluitpost door.

Schalke zette na de tegentreffer aan en kreeg verschillende kansen. De grootste was waarschijnlijk voor Dennis Aogo, die het leer uit een vrije trap van dichtbij over de deklat poeierde. Ook had Schalke recht op een strafschop, maar de scheidsrechter zag het anders. In de slotfase van de eerste helft viel alsnog de verdiende 1-1.

Een fenominaal doelpunt van Max Meyer bracht Die Königsblauen langszij. De spelmaker krulde de bal, een paar minuten nadat doelman Rene Adler hem nog van scoren had gehouden, vanaf de rand van de zestien de rechterhoek in, 1-1. Vlak voor rust moest HSV met tien man verder. Johan Djourou pakte binnen vijf minuten zijn tweede gele kaart.

Na rust was het overwicht helemaal voor Schalke, dat na 66 minuten uit een hoekschop via Klaas-Jan Huntelaar de 2-1 op het scorebord zette. The Hunter speelde zijn 150e competitiewedstrijd voor Schalke 04. Een kwartier voor tijd maakte Alessandro Schöpf er 3-1 van op aangeven van Meyer. In blessuretijd maakte Gojko Kacar nog de 3-2 namens HSV, maar een punt zat er niet meer in voor Die Rothosen.

Kevin Volland hielp 1899 Hoffenheim in de 25ste minuut al aan een voorsprong in de kelderkraker tegen FC Augsburg, maar Paul Verhaegh bracht de bezoekers nog voor rust weer naast de voormalig ploeg van trainer Huub Stevens. Hij deed dat vanaf de strafschopstip.

Ex-Heraclied en voormalig spits van SC Heerenveen Mark Uth bezorgde de thuisploeg in de 81ste minuut alsnog de pas vierde competitiezege van dit seizoen. Hoffenheim won met 2-1 van Augsburg. Door die overwinning is de achterstand van de nummer zeventien naar Augsburg (dertiende) nog slechts vier punten.