Rechtszaak tegen Bill Cosby op lange baan

Bill Cosby heeft weer een succesje geboekt in een van de vele rechtszaken die hij aan zijn broek heeft hangen. De zaak die Andrea Constand tegen de komiek aanspande, is dinsdag op de lange baan geschoven door het hof van beroep van de staat Pennsylvania.

Het hof wil de beslissing afwachten over een beroep dat Cosby heeft aangetekend om de zaak te seponeren voordat de rechtszaak van Constand verdergaat. Dat meldt onder meer The New York Times. Constand beweert in 2004 te zijn gedrogeerd en misbruikt door de komiek, die door tientallen vrouwen wordt beschuldigd van seksueel misbruik.

Cosby zou op 8 maart voor de rechtbank moeten verschijnen in verband met de zaak. Die zitting is na het besluit van het hof van beroep uitgesteld.

De komiek hoopt ook andere zaken te kunnen vertragen. Zo vroegen zijn advocaten vorige maand een lasterzaak die in de staat Massachusetts loopt uit te stellen in afwachting van de strafzaak die Constand aanspande. In verband met die civiele zaak wordt Quincy Jones wellicht verhoord. De muziekproducer was volgens de vermeende slachtoffers op de hoogte van Cosby's misbruik.

Rechtszaak tegen Bill Cosby op lange baan
Rechtszaak tegen Bill Cosby op lange baan (Foto: BuzzE)