Verstappen: "Was een erg productieve dag"

Max Verstappen mocht vandaag weer in actie komen tijdens een testsessie. Op de eerste testdag van de tweede testweek reed hij met 144 ronden (ruim 2 raceafstanden) het meeste van allemaal. Qua tijd was hij de nummer zeven van het veld, maar een snelle tijd is nog niet het doel volgens de Formule 1-coureur van Toro Rosso.

“Het was een erg productieve dag en daar ben ik blij mee. Alles werkte naar behoren en we konden meer doen dan op ons programma stond. Dat is altijd positief”, zei Max na afloop op zijn website. “Het is nog te vroeg om in te schatten waar we staan. We testen nog alle onderdelen van de auto en het maken van veel kilometers is voor ons het belangrijkste.”

“We jagen nog geen snelle rondetijden na, maar proberen de auto tot in details te ontdekken en alle data die we hebben te valideren. We rijden daarom met verschillende afstellingen en proberen zoveel mogelijk kilometers te maken. Dat gaat goed. Het team heeft een goede job gedaan, we zijn allemaal vooruit gegaan. Ik zit met vertrouwen in de auto, dat is altijd belangrijk.”

Wel mocht Verstappen voor het eerst gebruik maken van de zachte banden, maar een echt snelle tijd kon hij daar nog niet uithalen. “Die banden hebben meer grip natuurlijk. Maar ook toen waren we nog bezig met de afstellingen van de auto. Het was wel goed om een eerste gevoel met de zachte band te krijgen.”