Naked Gun-acteur George Kennedy overleden

Afgelopen zondag is de legendarische Amerikaanse acteur George Kennedy op 91-jarige leeftijd overleden. De filmster, die in meer dan 200 film- en tv-rollen te zien was, stierf in zijn huis in Boise, Idaho, aldus zijn kleinzoon aan de Amerikaanse media. Kennedy werd vooral bekend door zijn rol van Kapitein Ed Hocken in de Naked Gun-films.

De in New York geboren Kennedy stond in zijn 2e levensjaar al voor het eerst op het toneel en zou als zevenjarige al als radio dj te horen zijn in zijn geboortestad. Vanaf de Tweede Wereldoorlog was Kennedy zo'n 16 jaar beroepsmilitair, totdat hij wegens rugklachten wordt afgekeurd. In 1960 heeft Kennedy een kort rolletje in de film Spartacus en is daarna op het witte doek te zien in klassiekers als Charade (1963), Strait-Jacket (1964), Hush… Hush, Sweet Charlotte (1964), The Flight of the Phoenix (1965) en In Harm's Way (1965). Ook is de acteur te zien in tv-series zoals The Andy Griffith Show, Bonanza, Maverick en Gunsmoke.

In 1967 zou de acteur naam maken met de gevangenisfilm Cool Hand Luke, waarvoor Kennedy een Oscar zou krijgen. Kennedy zou daarna te zien zijn in films zoals The Dirty Dozen, Bandolero! en The Boston Strangler en was vanaf 1970 als het personage Joe Patroni te zien in de populaire rampenfilms Airport, Airport 1975, Airport '77 en The Concorde ... Airport '79. Nadat de acteur samen met onder meer Bo Derek en Clint Eastwood in diverse films te zien was geweest kreeg Kennedy in 1988 de rol van politie Kapitein Ed Hocken in de film The Naked Gun: From the Files of Police Squad! Ook in de twee opvolgende films zou Kennedy de rol met verve spelen.

Van 1988 tot 1991 was Kennedy ook te zien in 67 afleveringen van de tv-serie Dallas. Vanaf het einde van de jaren negentig was de acteur vooral in kleinere producties te zien. In 2014 speelde Kennedy zijn laatste rol in het drama The Gambler. George Kennedy leed al geruime tijd aan hartproblemen.