Trump: rel om KKK kwam door slecht oortje

Het idee dat Donald Trump zich niet expliciet afkeert van de Ku Klux Klan is een misverstand. Dat heeft de Republikeinse presidentskandidaat maandag gezegd.

Trump werd in een interview gevraagd naar David Duke, een ex-leider van de KKK die Trump steunt. Trump werd gevraagd of hij expliciet afstand nam van Duke en de KKK, maar de omstreden New Yorker gaf niet direct antwoord. Maandag zei Trump echter dat het oortje dat hij in had het niet goed deed en hij de interviewer niet goed verstond.

"Ik heb een dag eerder nog afstand genomen van David Duke", zei Trump maandag naar aanleiding van de ophef. "Ik zat in een huis in Florida met een heel slecht oortje in."

Trump had maandag ook een waarschuwing voor het Republikeinse establishment. Als zij hem gaan tegenwerken om hem van de Republikeinse nominatie af te houden, zal Trump dat niet over zijn kant laten gaan. "Ik zal iets doen waar ze erg ongelukkig van worden", aldus Trump. Mogelijk doelde hij er daarmee op dat hij zich later dit jaar als onafhankelijke kandidaat in de race stort.

Trump: rel om KKK kwam door slecht oortje
Trump: rel om KKK kwam door slecht oortje (Foto: ANP)