Priester heeft lijntje met God

Priester Stephen Crossan uit Noord-Ierland heeft een lijntje met God. Een wit lijntje welteverstaan. De 37-jarige geestelijke wilde in hogere sferen raken door het witte poeder smaakvol tot zich te nemen via een biljet van 10 pond. 

'Misschien moet ik het toch maar niet doen' zegt hij nog tegen een van de aanwezigen, maar seconden later verdwijnt het witte poeder al in zijn neus. Dit alles vond plaats in zijn kamer op de pastorie, die verder smaakvol wordt aangekleed met diverse nazimemorabilia. Maar, zo verzekert Crossan ons, hij is écht geen sympathisant. 'Ik verzamel historische dingen, er staan spullen uit verschillende landen in mijn huis.'

Het voorval vond plaats nadat Crossan en een aantal van zijn vrienden al twee dagen aan het zuipen en snuiven waren geweest. Ze waren eerder al op een feestje waar ze zich zo misdroegen dat ze daar werden weggebonjourd. Maar daar had de groep wat op gevonden: we gaan gewoon verder in de pastorie! En zo geschiedde. 

Een van de aanwezigen, die anoniem wil blijven, vertelt The Sun: 'Hij dronk bier en Jack Daniels en gebruikte coke. Het huis zag er mooi uit, met overal luxe tapijten en antieke meubelen. Maar we waren verbijsterd om te zien dat er overal nazi-spullen stonden. Insignes, hoofddeksels, speldjes, het waren er ongeveer honderd. Op een gegeven moment deed hij een cape om en bracht hij de Hitlergroet.'

Volgens de krant zei Crossan dat hij op het moment dat de video werd gemaakt leed aan een depressie. Hij heeft inmiddels de parochie verlaten, maar volgens eigen zeggen wordt hij wel gesteund door de parochianen.